30 september AIV Wellenstein-lezing 2024: Kim Ghattas

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Glazen Zaal, Den Haag

Locatie: Prinsessegracht 26, 2514 AP Den Haag

De derde editie van de AIV Wellenstein-lezing vindt plaats op maandag 30 september 2024 en wordt dit jaar verzorgd door de gerenommeerde Midden-Oosten auteur en analist Kim Ghattas.

'Re-Imagining the West and the Rest in the Shadow of Gaza'

Een jaar na de aanval van 7 oktober van Hamas op Israël gaat Kim Ghattas in op de impact van de Gaza-oorlog op de regio, en de geopolitieke breuklijnen die de oorlog heeft laten zien en vergroot tussen het Westen en het mondiale Zuiden. Ze verkent de vooruitzichten voor een weg voorwaarts, zowel in Gaza en het Midden-Oosten, als in de relatie tussen de regio en Europa. Na de lezing zal zij met het publiek in gesprek gaan.

Kim Ghattas
Kim Ghattas

Over Kim Ghattas

Kim Ghattas is auteur en analist met meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van het Midden-Oosten, internationale betrekkingen en het Amerikaans buitenlands beleid. Ze is Distinguished Fellow aan het Institute for Global Politics van Columbia University en schrijft onder andere voor The Atlantic en de Financial Times. Eerder werkte ze als verslaggeefster van de BBC en de Volkskrant. Ghattas is auteur van Black Wave: Saudi Arabia, Iran and the Forty Year Rivalry that Unravelled Culture, Religion and Collective Memory in the Middle East, een NYT Notable Book 2020, en van The Secretary: a Journey with Hillary Clinton from Beirut to the Heart of American Power. Ze is lid van de Board of Trustees van de American University of Beirut, de Board of Directors van de Global Centre for Pluralism, en de adviesraad van de Atlas of Impunity. Ghattas woont in Libanon en is opgegroeid in Beiroet gedurende de burgeroorlog.

Over de AIV Wellenstein-lezing

De AIV Wellenstein-lezing is een jaarlijkse bijeenkomst georganiseerd door de Adviesraad Internationale Vraagstukken, gericht op belangrijke thema’s binnen de internationale betrekkingen en het buitenlands beleid. De lezing is vernoemd naar Dr. Edmund P. (Mom) Wellenstein (1919 - 2016), een pionier van de Europese integratie. Het doel van de lezing is om actuele Europese en internationale vraagstukken te agenderen en het politieke en maatschappelijke debat te stimuleren.

Praktische informatie en aanmelding

De lezing duurt van 15.30 - 17.00 uur en wordt afgesloten met een borrel. Inloop is mogelijk vanaf 15.00 uur.
De voertaal van de lezing is Engels.

Deelname is kosteloos. Vooraf aanmelden is verplicht. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen aan AIV@minbuza.nl onder vermelding van ‘lezing Kim Ghattas’, uw naam, organisatie en contactgegevens. U ontvangt een mail ter bevestiging van uw aanmelding. NB aanmelding betekent niet automatisch dat u verzekerd bent van deelname. U wordt hierover apart geïnformeerd. Indien het aantal aanmeldingen het aantal plaatsen overschrijdt, zal de AIV een reservelijst hanteren.